dissabte, 2 de març del 2013

La vida es bella





Títol
    

La vida es bella
Any


1997
Durada


112min.
País

Itàlia
Director

Roberto Benigni
Gènere

Drama
Música

Nicola Piovani


Sinopsi 

Guido és un jove que viu a la Toscana i es trasllada cap a la ciutat, ple d’il·lusions, pensant obrir una llibreria. Mentrestant treballa com a cambrer a l’hotel del seu oncle, on comença a percebre una certa intolerància contra els jueus.

Coneix a Dora, mestra d’escola i filla de bona família (promesa amb un alt funcionari feixista) de qui s’enamora i amb la qual es casarà i tindrà un fill: Giosué.

Tenen una vida tranquil·la. Guido té una llibreria i Giosué ha fet cinc anys. Amb l’entrada a la segona guerra mundial, el 1943, Itàlia promulga les lleis racials i pare i fill són perseguits per ser jueus i portats a un camp d’extermini, on Guido fa una exhibició d’imaginació per fer creure al seu fill que la situació que viuen és un joc i que com a premi els pot tocar un tanc de veritat, una pura fantasia que acabarà d’un moment a l’altre.

Vols més detalls? IMDb La vida es bella

Trailer






La Segona Guerra Mundial (1939-1945)


La Segona Guerra Mundial va ser el conflicte més brutal i devastador del segle XX pel que fa a intensitat, duració i recursos invertits. Tot plegat va suposar un total de 40 milions de morts.

El desencadenant de la guerra va ser l’expansionisme nazi, que es va poder desenvolupar a conseqüència d’un cúmul de crisis: econòmica (crisi del 1929), política (feblesa de les democràcies occidentals) i social (societat fàcil de manipular).

A la pel·lícula es mostra la part més ideològica i racial de la guerra, que pretenia l’anihilament total de l’enemic, però també es percep la part civil d’aquest conflicte: l’enfrontament entre aquells que eren perseguits per identificar-se amb uns ideals democràtics i socialistes, i aquells que s’alineaven amb el feixisme.



Per ampliar els coneixements...


Una novel·la: El diari d’Anna Frank, Anne Frank, 1947.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada