dijous, 6 de juny del 2013

Penelope










Títol


Penelope
Any


2006
Durada


101 min.
País

EUA
Director

Mark Palansky
Gènere

Fantàstic
Música


Joby Talbot








Sinopsi



Penélope (Christina Ricci) és la filla d’una família de l’alta societat anglesa que està afectada per una maledicció secreta: el seu nas i les seves orelles són com les d’un porc. Tot i això hi ha esperança, ja que la maledicció es pot trencar si Penélope aconsegueix l’amor d’algú de la seva condició aristocràtica, que l’accepti tal i com és. Però Penélope està cansada d’esperar, tancada a la mansió dels seus pares. Quan aconsegueix sortir al món exterior, la seva foto és publicada en els diaris i es converteix en un espectacle, fet que l’obligarà a reflexionar sobre què significa sentir-se diferent i d’altra banda, què significa ésser estimada.




Vols més detalls? imbd

Trailer





L’autoestima i l’acceptació d’un mateix


L’autoestima és la capacitat d’autovalora-se de manera equilibrada i racional. És avaluar-se positivament i confiar en les decisions pròpies. D’altra banda, per tal d’assolir el progrés personal és imprescindible l'acceptació d'un mateix.


Quan s’és adolescent, una de les coses més complicades del món és acceptar-se a un mateix, sobretot perquè qualsevol característica que et fa una mica diferent a la resta sovint és motiu de befa pels teus iguals. Especialment en l’adolescència, la crueltat dels altres envers les imperfeccions o peculiaritats de cadascú és molt accentuada i quan això passa, el jove necessita el suport d’algú, sovint dels pares, per relativitzar els complexos.



La protagonista d’aquesta pel·lícula no rep aquest suport familiar, té una mare que no accepta el seu físic i un pare que no se sent prou fort com per plantar cara a les dificultats. No obstant això, la Penélope trobarà la força, l’entorn i les persones necessàries per acabar acceptant-se i com a conseqüència, solucionar els seus problemes.



Tot i que a la vida real els problemes no desapareixen d’una manera tan màgica, sempre és necessari l’autoconeixement, l’autoestima i l’acceptació personal per tal de superar les dificultats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada